2014. november 30., vasárnap

A dr. Vodder-féle nyirokmasszázsról

Az erős immunrendszer záloga a nyiroktisztítás!

 
A nyirokkeringés feladata testünkből – a sejtközötti állományból - kiszűrni a méreganyagokat, vírusmaradványokat, toxinokat. Ez a folyamat erősíti immunrendszerünket. Akinek jól működik a nyirokkeringése, a betegségek nagy hányada elkerüli. Nyirokkeringésünk alapvetően renyhén működik, mivel nincs olyan „motorja” mint a szív a vérkeringésnek. A helytelen táplálkozással méginkább gyengítünk a nyirok áramlásán, a zsíros ételek sűrítik a nyirokfolyadékot, a testünkbe kerülő méreganyagok könnyedén megülnek a nyirokcsomókban, így azok egyre nehezebben szűrik meg a nyirkot. Ilyenkor pangásos állapot kezd kialakulni, melynek szerteágazó következményei vannak: narancsbőr, szénanátha, lábdagadás, akne. Súlyosabb esetekben nyiroködéma, fokozatos elmérgeződés folyamata indulhat el. Ezek a tünetek enyhíthetőek és megelőzhetőek nyiroktisztítással! Szakember által kombinált, személyre szabott terápiával eredményesen kezelhetők és megelőzhetők a nyirokpangással járó kóros elváltozások.

 
A terápiát hatékonyan kiegészítik az alábbi jó tanácsok:

Napi 2,5-3 l folyadék fogyasztása, mely tisztított vízből és gyógyteából tevődik össze. Reggel éhgyomorra és lefekvés előtt egy-egy csésze csalán & zsurló tea fogyasztása. Szaunázás (infraszauna!), és bármely mozgásforma munkára készteti a renyhe nyirokkeringést, fokozza a salakanyagok ürülését a szervezetből. Leghatékonyabb a trambulinon való ugrálás, ha van rá lehetőségünk, minden nap szánjuk rá 10-15 percet! Mérsékeljük a lisztből készült ételek, a hús és kávé fogyasztását a kúra ideje alatt, a zsíros ételek is kerülendőek. A nyirokblokkokat segítenek eltüntetni aromaterápiás illóolaj-keverékek, valamint a gyógynövény-gerápiás és gemmoterápiás készítmények (rügykivonatok alkalmazása). Személyes életmód tanácsadás is kérhető a nyirokpangásos állapotok kezelésére, elkerülésére.
Dr. Emil Vodder féle nyirokmasszázs: lágy, kíméletes, eredményes!

A nyirokmasszázst Dr. Emil Vodder dán fizioterapeuta fejlesztette ki az 1930-as években Franciaországban. A masszázs során lágy, ritmikus, pumpáló fogásokkal dolgozunk, mely teljesen fájdalommentes. A bőr és a kötőszövet ingerlésével segítünk a test kritikus területein felgyülemlett nyirokfolyadék távozásának. Célunk a nyirokrendszer zavarainak következtében a szövetekben felgyülemlett folyadék és méreganyag eltávozása. A kúra folyamán nem csak az ödémásodástól szabadulhatunk meg, hanem a narancsbőr is mérséklődik a testünkön, és fokozzuk a szervezet védekezőképességét. A terápia rendkívül jól stimulálja az immunrendszert, javítja az anyagcserét, továbbá nyugodt idegállapotot eredményez. Harmonizál, segíti a szervezet általános regenerálódását. Relaxál testi, idegi és agyi szinten egyaránt. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat, káros mellékhatások nélkül. Továbbá rendkívül hatékony allergia, megfázás, acne, keloid (műtéti hegek), kezelésére. Regenerálásra, fogyókúrázóknak, ill. szülés után a kismamáknak a bőr- és kötőszövetek rugalmasságának visszanyerésére is kiváló. A kezelést kizárólag a nyirokmasszázsra szakosodott gyógymasszőr végezheti!
Egy kúra 6-12 alkalomra szóló kb. egy órás kezelés, mely negyedévente ismételhető.
Egészséges nyirokrendszert kívánok!

Volenszki Tímea
Gyógymasszőr, terapeuta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése